BIOGRAFIE

Chris is geboren op 18 januari 1971 te Bladel. Op 4-jarige leeftijd kreeg hij zijn eerste trommel, waar het allemaal mee begon. Later werd die trommel een drumstel en na een langdurig lidmaatschap van de plaatselijke drumband, het spelen in diverse (school)bands en het VWO, was de stap naar het conservatorium dan ook een logisch gevolg.
 
In 1996 studeerde hij af aan het conservatorium van Rotterdam in de richting Drums Lichte Muziek. Hij ontving een diploma voor zowel Docerend Musicus als Uitvoerend Musicus.
 
Sindsdien geeft hij les aan vele leerlingen in zijn eigen drumschool, uiteenlopend van jong tot oud en van beginners tot (ver)gevorderden. Zijn vooruitstrevende manier van lesgeven blijkt leerlingen erg aan te spreken. ‘Drumles op maat’ is een goede omschrijving van de lessen: leerlingen geven aan wat ze willen leren en Chris speelt daar op in. Theorie wordt op een speelse manier met de praktijk verweven. Naast de drums heeft Chris zich ook bekwaamd in het spelen van piano en basgitaar, zodat samenspel in de lessen uitgebreid aan bod komt.
Bij ‘Drumschool Chris van de Vijfeijke’ werken op dit moment vier docenten: Luuk Adams, Nils van der Slikke, Bart Candel en Chris zelf; allen professioneel opgeleid.
 
Als uitvoerend musicus heeft Chris op veel vlakken ervaring. Hij heeft in talloze bands gespeeld, in muziekstijl uiteenlopend van jazz tot latin en van pop tot rock. Ook heeft hij ervaring met cd-, radio- en televisieopnames. Momenteel speelt en valt hij regelmatig in bij diverse professionele bands.
 

Overige activiteiten waar Chris zich mee bezig houdt:
 
- teambuilding: het verzorgen van slagwerkworkshops voor zowel bedrijven als particulieren, waarbij hij groepen kan vermaken van 10 tot 40 personen.  

www.teamtalento.nl: website voor basisscholen om middels videoworkshops het creatieve talent bij kinderen te helpen ontdekken en ontwikkelen. Team Talento biedt als het ware een team digitale professionals dat via het digitale schoolbord/tablet/computer de docent in de klas kan ondersteunen op gebied van muziek, dans, theater, tekenen, programmeren, knutselen en nog veel meer. Chris is mede-initiatiefnemer van Team Talento en naast het componeren en arrangeren van te gebruiken muziek en het ontwikkelen van de muzieklessen is Chris verantwoordelijk voor de content van de site.